Πωλούν το δέρμα τους για πλαστικές

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2017 15:00

Οι αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να ερευνήσουν μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία πάμφτωχες Νεπαλέζες πέφτουν θύματα διακινητών που τις εξαπατούν ώστε να πουλήσουν το δέρμα τους για να χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, όπως για μεγέθυνση πέους ή στήθους.

Σε ρεπορτάζ στον ινδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Youth Ki Awaaz ("Η Φωνή των Νέων") αναφερόταν ότι οι γυναίκες του Νεπάλ πωλούν 130 τετραγωνικά εκατοστά από το δέρμα της πλάτης τους έναντι 150 δολαρίων. Ο υπουργός Γυναικείων Θεμάτων, Παιδιού και Κοινωνικής Πρόνοιας Κούμαρ Κάντκα είπε στο Thomson Reuters Foundation ότι η κυβέρνηση σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε αυτήν την καταγγελία.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συχνά ότι Νεπαλέζοι μεταφέρονται στη γειτονική Ινδία όπου πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης –και σεξουαλικής– ή ότι πωλούν τα νεφρά τους σε ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Όμως περιπτώσεις εμπορίου ανθρώπινου δέρματος είναι κάτι το πρωτοφανές. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών κάλεσαν την κυβέρνηση να ερευνήσει κατεπειγόντως τις καταγγελίες και να ενημερώσει τον πληθυσμό ιδίως στις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass