ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 14 ΤΟΝΩΝ

«Βαρύ» το κατηγορητήριο για τον «Κάρλος»

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 8:39

ΠΑΡΙΣΙ

Σχεδόν 43 χρόνια μετά τη βόμβα στο Drugstore Publicis στο Παρίσι, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες το 1974, ο διαβόητος τρομοκράτης από τη Βενεζουέλα «Κάρλος» παρουσιάστηκε χθες ενώπιον ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία «των ανθρωποκτονιών σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση».


Διαβόητος διεθνής τρομοκράτης των δεκαετιών 1970 και 1980, ο 67χρονος Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, βρέθηκε ξανά σε δικαστήριο του Παρισιού για να δικαστεί για την πιο παλιά τρομοκρατική επίθεση που του αποδίδει η γαλλική δικαιοσύνη, την τελευταία για την οποία θα δικαστεί στη Γαλλία.
Στις 15 Σεπτεμβρίου 1974 δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας που έπεσε στον περίβολο εμπορικού κέντρου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Στο δικαστήριο θα καταθέσουν 17 μάρτυρες και δύο ειδικοί, με την υπόθεση να περιλαμβάνει συνολικά 14 τόνους δικαστικών εγγράφων. Η νέα αυτή δίκη έχει κυρίως στόχο να ξεκαθαρίσει ιστορικά τα γεγονότα και να ικανοποιήσει το αίσθημα δικαιοσύνης των θυμάτων και των συγγενών τους. Συνολικά 27 θύματα της επίθεσης στο Drugstore Publicis συμμετέχουν στην κατηγορούσα αρχή μαζί με τρεις οργανώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass