ΙΣΠΑΝΙΑ

Κόντρα για κυριακάτικη λειτουργία

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 10:42

ΜΑΔΡΙΤΗ 

Η τηλεθέαση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση εκτοξεύθηκε στα ύψη μετά την εισήγηση των Podemos να σταματήσει η μετάδοσή της για λόγους «πολυπολιτισμικότητας».

Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας, τρίτη δύναμη στην ισπανική βουλή, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση νόμου για την οριστική κατάργηση της μετάδοσης της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας απ’ το κρατικό δίκτυο La2 επισημαίνοντας ότι είναι αντίθετο στη μετάδοση θρησκευτικών τελετών από την κρατική τηλεόραση σε μια πολυπολιτισμική, κοσμική κοινωνία.
Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι σήκωσε το γάντι κι έκανε εκστρατεία κατά της πρωτοβουλίας των Podemos με αποτέλεσμα πάνω από 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την περασμένη Κυριακή τη λειτουργία τριπλασιάζοντας στο 21% την συνηθισμένη τηλεθέαση κι εκτοξεύοντάς την στο υψηλότερο επίπεδο απ’ το 2004, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κρατικής τηλεόρασης RTVE.
Πάντως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν κάνει πίσω. Ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έναν υπερσυντηρητικό επίσκοπο πόλης κοντά στη Μαδρίτη να λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονται «θα πάνε στην κόλαση».
«Σε λειτουργία να στέλνουν κάποιον στο διάβολο επειδή είναι gay; Στη δημόσια τηλεόραση που όλοι πληρώνουμε. Όχι ευχαριστώ», σχολίασε ο Ιγκλέσιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass