Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 8:09

Ένας Γάλλος, που ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού προσπάθησε να αφαιρέσει το όπλο από μια στρατιωτίνα σε περιπολία στο αεροδρόμιο Ορλί, νότια του Παρισιού.

Η έρευνα για το επεισόδιο ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού. Μιάμιση ώρα πριν από την επίθεση στο Ορλί, ο άνδρας είχε πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών που τον σταμάτησαν για έλεγχο σε ένα βόρειο παρισινό προάστιο και στη συνέχεια έκλεψε ένα αυτοκίνητο σε ένα νότιο προάστιο προκειμένου να μεταβεί στο αεροδρόμιο, σε απόσταση 10 χλμ. από εκεί.

Γύρω στις 07:30 (09:30 ώρα Ελλάδας), ο άνδρας αυτός προσπάθησε να αφαιρέσει ένα επιθετικό όπλο Famas "από μια στρατιωτίνα, στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα κατάστημα του διεθνούς αεροδρομίου προτού σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας" στον νότιο τερματικό σταθμό, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν "γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών", σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπρουνό λε Ρου, και πρόκειται για έναν Γάλλο ηλικίας 39 ετών, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο πατέρας και ο αδελφός του τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ "χαιρέτισε το θάρρος" των αστυνομικών και των στρατιωτικών απέναντι σε ένα "ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο".

Νωρίτερα, αστυνομική πηγή ανέφερε πως ο δράστης είναι ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές.

Οι πτήσεις αναστάλθηκαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, ανέφερε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass