ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Η Άγκυρα "φακέλωνε" Τούρκους στη Γερμανία

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 9:11

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Άγκυρα φέρεται να κατασκόπευε Τούρκους οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στη Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.


Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να κατασκοπεύει τούρκους πολίτες που ζουν στο έδαφός της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών έδωσε στον γερμανό ομόλογό του μία λίστα με ονόματα ανθρώπων που θεωρούνταν ύποπτοι για στήριξη στον Γκιουλέν.
Η λίστα φέρεται να περιλαμβάνει φωτογραφίες από παρακολουθήσεις και προσωπικά στοιχεία. Χθες, υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για «παρανοϊκή» βούληση της Τουρκίας να κατασκοπεύει στη Γερμανία οπαδούς του Γκιουλέν.
«Αναφορικά με τη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για έναν φόβο συνωμοσίας τον οποίο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παρανοϊκό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους. Ο σοσιαλδημοκράτης αξιωματούχος, ο οποίος εποπτεύει τις περιφερειακές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκάλυψε ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει από το Βερολίνο να την βοηθήσει να κατασκοπεύει 300 ανθρώπους και οργανώσεις σε όλη τη Γερμανία για τους οποίους θεωρεί ότι πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν, που κατηγορείται από την τουρκική εξουσία για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού.
Πάντως, η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας "κατ' αγνώστων", αντιδρώντας στις καταγγελίες για κατασκοπεία εντός του γερμανικού εδάφους από την Τουρκία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών.
"Η επιτυχία της έρευνάς μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που θα παράσχουν στις αρχές οι γερμανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας", πρόσθεσε η Φράουκε Κέλερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass