ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Βρετανία: Η Βουλή ενέκρινε τις πρόωρες εκλογές

Δημοσίευση: 20 Απρ 2017 10:30

ΛΟΝΔΙΝΟ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της Τερέζα Μέι και έτσι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου. Στην ψηφοφορία, 522 ψήφισαν υπέρ και μόλις 13 κατά της πρότασης της πρωθυπουργού, η οποία χρειαζόταν τα 2/3 των 650 μελών του κοινοβουλίου. Η Μέι δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό θα βοηθήσει στην ενότητα του κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά το πλάνο της για το Brexit και τη σταθερότητα.


Ετσι, το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για τελευταία φορά με αυτή τη σύνθεσή του στις 2 Μαΐου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία. «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή της τεράστιας εθνικής σημασίας, πρέπει να υπάρξει ενότητα εδώ στο Ουέστμινστερ και όχι διχασμός», είπε η Μέι στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία. «Για αυτό το σωστό και υπεύθυνο για όλους εμάς εδώ είναι να ψηφίσουμε υπέρ των γενικών εκλογών», συμπλήρωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ BREXIT
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες ότι οι «πραγματικές διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit θα ξεκινήσουν μετά την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχαν το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική συνομιλία, έπειτα από την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για την πρόθεση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
«Μετά την συνομιλία, ο πρόεδρος θεωρεί ότι οι πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις για το Αρθρο 50 με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν μετά τις προβλεπόμενες για την 8η Ιουνίου εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι βρετανικές εκλογές δεν μεταβάλλουν το χρονοδιάγραμμα. «Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις επρόκειτο να αρχίσουν τον Ιούνιο», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στις αρχές του Μαΐου την «πρότασή» της στα κράτη μέλη σχετικά με την εντολή που θα έχουν οι διαπραγματευτές της ΕΕ, με επικεφαλής τον Μισέλ Μπαρνιέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass