ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Παγκόσμιος θρήνος και οργή για τη σφαγή παιδιών

* O 22χρονος μακελάρης Σαλμάν Aμπέντι Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 15:20

ΛΟΝΔΙΝΟ

Παγκόσμιο θρήνο και οργή έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στο Manchester Arena, μετά το τέλος της συναυλίας της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. Ο τραγικός απολογισμός είναι 22 νεκροί, 15 αγνοούμενοι και 119 τραυματίες. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ. Η Daily Mail αναφέρει ότι ο 23χρονος είναι Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη, ενώ σύμφωνα με το Reuters ο καμικάζι ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο

Ο δράστης πυροδότησε τη βόμβα στο τέλος της συναυλίας σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Οι περισσότεροι από τους 22 νεκρούς αλλά και τους τραυματίες είναι παιδιά και έφηβοι! Η επίθεση έγινε, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία, ανατινάχθηκε στο φουαγέ του Manchester Arena, λίγα λεπτά αφότου είχε ολοκληρωθεί η συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα

Η Σάφι Ρόουζ- Ρούσου ήταν το νεαρότερο θύμα του.  Τρία θύματα του μακελειού στο Manchester Arena είχαν ταυτοποιηθεί μέχρι χθες το βράδυ. Η 8χρονη Κύπρια Σάφι- Ρόουζ Ρούσου, η 18χρονη Τζορτζίνα Κάλαντερ και ο 26χρονος Τζον Άτκινσον.

Την ώρα, δε, που το Μάντσεστερ θρηνεί τους νεκρούς του, καθώς προχωρά η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης των πτωμάτων, πολλοί είναι εκείνοι που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, που βρίσκονταν στη συναυλία.

Υπάρχει ωστόσο και ένα άλλο μέτωπο: εκείνο των τραυματιών, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, 12 παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση.

«Δώδεκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ... Τα άλλα νοσοκομεία δέχθηκαν κυρίως ενηλίκους και υπάρχουν επίσης τραυματίες που μπορούσαν να περπατήσουν, που θα έχουν πάει σε διάφορα κέντρα, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να είναι παιδιά» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράντκλιφ, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ιατρικής και Κοινωνικής Περίθαλψης του Μάντσεστερ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί τραυματίες, που φέρουν σοβαρά τραύματα. «Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων με πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα που βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων συνεχίζεται…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass