«ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΜΦΘΕΙ»

Τερέζα Μέι: Θα εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 15:25

ΛΟΝΔΙΝΟ

Την πεποίθηση ότι «το πνεύμα της Βρετανίας δεν θα καμφθεί» και ότι «ο δικός μας τρόπος ζωής και οι αξίες μας πάντα θα επικρατούν έναντι των τρομοκρατών», εξέφρασε η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της προς τον Βρετανικό λαό για την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, την χειρότερη ίσως επίθεση, που ξεχωρίζει, γιατί όπως είπε, «στόχευσε επίτηδες μικρά παιδιά». Όπως διευκρίνισε, οι νεκροί ανέρχονται σε 22 και οι τραυματίες σε 59, οι οποίοι και νοσηλεύονται σε οκτώ νοσοκομεία του Μάντσεστερ. «Ορισμένοι χαροπαλεύουν, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά», πρόσθεσε η Μέι.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και στόχευσε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως είπε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν βρίσκονται κι άλλα άτομα πίσω από τον σχεδιασμό. Οι βρετανικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι, όμως τόνισε ότι τα στοιχεία του δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ακόμη. 

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον διεστραμμένο εγκέφαλο που σχεδίασε την επίθεση. Είμαστε αποφασισμένοι να εντοπίσουμε και να εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους», υπογράμμισε η Τερέζα Μέι.

Η απειλή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων. 

Παράλληλα, εξήρε την αντίδραση των πολιτών του Μάντσεστερ που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης: «Η δειλία του καμικάζι απαντήθηκε από το θάρρος, την καλοσύνη, την ευγένεια των ανθρώπων του Μάντσεστερ».

Η ίδια ανακοίνωσε πως πρόκειται να μεταβεί στο Μάντσεστερ προκειμένου να συναντήσει τις τοπικές αρχές και να επισκεφτεί τα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass