ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Eδρασε ως μέλος δικτύου

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 16:05

ΛΟΝΔΙΝΟ

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι έδρασε ως μέλος δικτύου και όχι μόνος, τόνισε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας της πόλης.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνούμε ένα δίκτυο», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους. «Όπως έχω πει, οι έρευνες συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε» επισήμανε ο ίδιος.

Ο 23χρονος Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη φέρεται να είχε αντιδράσει παλαιότερα όταν ιμάμης στην περιοχή του Μάντσεστερ όπου ζούσε είχε προχωρήσει σε επικριτικό κήρυγμα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Όλα τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης της Δευτέρας στο Μάντσεστερ έχουν πλέον ταυτοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία της αγγλικής πόλης, συμπληρώνοντας ότι οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι «είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, στο σύνολό τους».

Συμπλήρωσε δε ότι ήδη δίπλα στις οικογένειες που ενημερώθηκαν για την απώλεια των οικείων τους βρίσκονται ειδικά καταρτισμένοι αξιωματούχοι των βρετανικών αρχών για την παροχή υποστήριξης.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΠΕΝΤΙ

diktyo1

Ο 23χρονος είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη βορειοαφρικανική χώρα λόγω αντίθεσης με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο Λονδίνο, η οικογένεια μετακόμισε οριστικά στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας του δράστη συνήθιζε να απευθύνει το κάλεσμα για την προσευχή από το ισλαμικό τέμενος στο Ντίντσμπερι. Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, πριν εγκαταλείψει τις σπουδές του και αρχίσει να εργάζεται σε αρτοποιείο. Οι φίλοι του τον θυμούνται ως ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, υποστηρικτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χρήστη κάνναβης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass