ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

Ηγετική εμφάνιση Ομπάμα στο Βερολίνο

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Μπορεί να μην είναι πλέον Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο ο χαρισματικός Μπαράκ Ομπάμα παραμένει μία ηγετική φυσιογνωμία, με ευρεία πολιτική και κοινωνική αποδοχή ανά τον κόσμο.

Και ενώ ο διάδοχός του Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός με διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Μπαράκ Ομπάμα έτυχε θερμής υποδοχής από χιλιάδες Βερολινέζους, που έσπευσαν να τον δουν, να τον ακούσουν και να τον χειροκροτήσουν, στην πύλη του Βρανδεμβούργου, έχοντας στον πλευρό του την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την Δημοκρατία και ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος με την Γερμανίδα καγκελάριο, κάνοντας έκκληση για διεθνή σύμπλεξη και διαμηνύοντας ότι «δεν πρέπει να κρύβεσαι πίσω από τον τοίχο».

Μπροστά από το ιστορικό μνημείο του Βερολίνου, όπου έχουν ακουστεί στο παρελθόν πανηγυρικές ομιλίες από τον Ρόναλντ Ρίγκαν και τον Μπιλ Κλίντον, ο Ομπάμα και η Μέρκελ δέχτηκαν ερωτήσεις για τη Δημοκρατία, από μία δασκάλα, έναν ηθοποιό, έναν εργάτη και έναν φοιτητή.

Ο Ομπάμα, έπλεξε το εγκώμιο της Μέρκελ, σημειώνοντας ότι έχει κάνει «εξαιρετική δουλειά» και υπερασπίστηκε την θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και τις αξίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον εθνικισμό και την ξενοφοβία, λέγοντας στο πλήθος ότι «πρέπει να εκδιώξουμε αυτές τις τάσεις που βιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή καταπιέζουν τη Δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες».

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, μετά την λήξη της θητείας του, τον Ιανουάριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass