ΟΜΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Αμερικανοί ορκίζονται πίστη στο Παρίσι

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2017 15:10

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ξεχωριστό σχέδιο που θα εγγυάται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν του στόχους που είχαν αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για την προστασία του περιβάλλοντος ετοιμάζει ομάδα κυβερνητών, δημάρχων και

εταιρειών, παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαγγείλει την απόσυρση της Αμερικής από τη συμφωνία. Η συμφωνία του Παρισιού προβλέπει ότι όλες οι συμμετέχουσες χώρες θα πρέπει να προτείνουν μέτρα για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «New York Times» και «Wall Street Journal», η ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε το δικό της σχέδιό να γίνει δεκτό μαζί με τα σχέδια «εθνικής συνεισφοράς» των υπόλοιπων κρατών. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι έως το 2025 οι ΗΠΑ θα μειώσουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26 έως 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005. Δεν είναι ακόμα σαφές ωστόσο εάν η ομάδα θα μπορέσει να καταθέσει στον ΟΗΕ το σχέδιό της, με δεδομένο ότι για την ώρα δεν υφίσταται επίσημος μηχανισμός που να επιτρέπει σε μη κράτη να υποβάλλουν προτάσεις εθνικής συνεισφοράς. Η ομάδα έχει εν πολλοίς οργανωθεί και χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος εργάζεται και ως πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.
«Οι Αμερικανοί θα τιμήσουν και θα υλοποιήσουν τη συμφωνία του Παρισιού […] και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει η Ουάσιγκτον για να μας σταματήσει», αναφέρει ο κ. Μπλούμπεργκ σε γραπτή δήλωσή του.
Σύμφωνα με τους NYT, στην ομάδα συμμετέχουν για την ώρα 30 δήμαρχοι, τρεις κυβερνήτες, περίπου 80 πρυτάνεις πανεπιστημίων και περισσότερες από 100 επιχειρήσεις. Κατά την εξαγγελία του για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως δεν εξελέγη πρόεδρος από τους κατοίκους του Παρισιού αλλά από Αμερικανούς όπως οι κάτοικοι της βιομηχανικής πόλης Πίτσμπουργκ.
Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Πεντούτο, αντέδρασε γράφοντας στο Twitter πως θα συνεχίσει να τηρεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Παρισιού προς όφελος των κατοίκων της πόλης και για το μέλλον τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass