Κανονικά οι εκλογές, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 16:05

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος -διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ- ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε χθες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Είκοσι ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Επιπλέον νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών της επίθεσης.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Φαίνεται, επισήμανε ο αξιωματικός, ότι επρόκειτο για βομβιστές αυτοκτονίας ενώ σημείωσε πως οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο ένας τζιχαντιστής ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός» ενώ ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι 3 δράστες είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.

ΜΕΙ: ΑΡΚΕΤΑ, ΩΣ ΕΔΩ

Η Μέι σε μια οργισμένη δήλωση από την Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε: "Ως εδώ ο ισλαμικός εξτρεμισμός" και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα νέο είδος τρομοκρατίας, όπου οι δράστες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις τρόπους» τόνισε ακόμη η Μέι, η οποία αναλύοντας το σκεπτικό της προανήγγειλε τις εξής παρεμβάσεις:

- Πρώτον, πρέπει να καταπολεμήσουμε την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας είναι ασύμβατες με το Ισλάμ -και αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

- Δεύτερον, το Ίντερνετ παρέχει ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό που αναπτύσσεται μέσω του Διαδικτύου.

- Τρίτον, υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας και αυτό πρέπει να αλλάξει.

- Τέταρτον, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική μας πολιτική και να βεβαιωθούμε ότι η Αστυνομία έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Βρετανία έπεσε θύμα μίας «βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης για μια ακόμη φορά».

Επιπλέον η Μέι ανέφερε ως πιθανές αλλαγές την αύξηση των ποινών κάθειρξης για αδικήματα τρομοκρατίας και την επιβολή πρόσθετων κανονιστικών ρυθμίσεων στον κυβερνοχώρο.

*Η αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις χθες στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με τη προχθεσινοβραδινή επίθεση , αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την επίθεση στο Λονδίνο και καλούν και άλλους να προβούν σε ανάλογος επιθέσεις, όπως μεταδίδει το BBC.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι έζησαν από κοντά τη φρίκη και τον τρόμο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, που άφησε πίσω του επτά νεκρούς και 48 τραυματίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass