ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ 314 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ EXIT POLL

Απλησίαστη η αυτοδυναμία για την Τερέζα Μέι

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 16:04

ΛΟΝΔΙΝΟ

Νίκη του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζα Μέι, χωρίς να εξασφαλίζεται αυτοδυναμία, έδωσε σήμερα το πρώτο exit poll των τριών μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της Μ. Βρετανίας. Σε σύνολο 650 εδρών και ενώ για την αυτοδυναμία χρειάζονται 326, οι Συντηρητικοί φέρονται να λαμβάνουν 314, οι Εργατικοί 266, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα 34 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 14.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις τελικές δημοσκοπήσεις της προεκλογικής καμπάνιας η Τερέζα Μέι οδεύει προς μιας νίκη με πλειοψηφία έως και 96 εδρών, στις βρετανικές εκλογές. Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Lord Ashcroft, που αναφέρει η Daily Mail, η συσπείρωση των οπαδών των Τόρηδων ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, το έκαναν όντως, τότε το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει 373 έδρες, εξασφαλίζοντας για τη Μέι μια πλειοψηφία 96 εδρών. Αν η συμμετοχή κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, τότε η πλειοψηφία της Μέι θα συρρικνωθεί στις 78 έδρες με τους Τόρηδες να καταλαμβάνουν συνολικά 364. Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι ψήφισαν στο δημοψήφισμα για το Brexit, πήγαν χθες  στα εκλογικά κέντρα, τότε οι έδρες των Συντηρητικών θα πέσουν στις 351, δηλαδή μια πλειοψηφία 52 εδρών.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Mori για την Evening Standart έφερνε τους Τόρηδες στο 44%, οκτώ μονάδες μπροστά απ’ τους Εργατικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία περίπου 40 εδρών.

Οι... σκύλοι έκλεψαν την παράσταση

Μπορεί οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου -και όχι μόνο- να αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, την παράσταση έκλεψαν στο Διαδίκτυο σκύλοι κάθε ράτσες, οι οποίοι… πόζαραν έξω από εκλογικά τμήματα.

Χιλιάδες tweets που συνοδεύονταν από τη λέξη - κλειδί «#dogsatpollingstations» (σκυλιά στα εκλογικά τμήματα) κατέκλυσαν το Twitter χθες, με τη βρετανική Telegraph να σημειώνει πως «υπάρχει ένα πράγμα το οποίο εμείς οι Βρετανοί δεν θα βαρεθούμε ποτέ: να τραβάμε φωτογραφίες τους σκύλους μας στα εκλογικά τμήματα και να τις αναρτούμε στο Διαδίκτυο».

«Γιατί το κάνουμε; Πώς άρχισε; Δεν θα έχουμε πιθανόν ποτέ τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass