ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ «ΜΕΓΚΑ»

Έλληνες της μειονότητας στις αλβανικές εκλογές

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 15:40

ΤΙΡΑΝΑ
Καθώς η Αλβανία έχει μπει στην τελική ευθεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, η ρητορική στις κομματικές αντιπαραθέσεις ανεβαίνει στα ύψη.
Πολλές φορές η σκληρή αντιπαράθεση ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής σε επίπεδο προγραμμάτων, μεταξύ των τριών μεγάλων κομμάτων: Σοσιαλιστικού, Δημοκρατικού και Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης (ΣΚΕ).


Ο ηγέτης των σοσιαλιστών και απερχόμενος πρωθυπουργός Έντι Ραμα έχει υψώσει κατακόρυφα τους τόνους, με στόχο την αυτοδυναμία, ενώ και το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουζλίμ Μπάσα έχει σκληρύνει τον προεκλογικό πολιτικό του λόγο, απευθύνοντας βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του Ράμα.
Εν μέσω των πυρών των δύο «μονομάχων», βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, το οποίο οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τότε θα χρειαστεί πιθανότατα η συνδρομή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σε αυτό το κλίμα, η εκλογική παρουσία της ελληνικής μειονότητας εκφράζεται με υποψηφιότητες στις λίστες των τριών μεγάλων κομμάτων και την αυτόνομη κάθοδο ενός αδύναμου σχηματισμού με την επωνυμία «Μέγκα», που ωστόσο δεν θεωρείται ότι συγκεντρώνει πιθανότητες να εκλεγεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass