ΜΑΛΙ

Βίντεο Ισλαμιστών με ομήρους

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2017 16:14

ΚΑΙΡΟ

Ισλαμιστές μαχητές που δρουν στο Μαλί έδωσαν στη δημοσιότητα, πριν από την περιφερειακή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται από χθες στο Μαλί και στην οποία συμμετέχει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ένα βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους.

Ένας αφηγητής που μιλάει στα αγγλικά λέει πως στο 17λεπτο βίντεο εμφανίζονται όμηροι από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Κολομβία, την Αυστραλία, τη Ρουμανία και την Ελβετία. Το βίντεο φέρει την ονομασία της μαχητικής οργάνωσης JNIM, η οποία συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων ούτε το πότε βιντεοσκοπήθηκαν. Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ο Ρουμάνος που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Ιούλιαν Γκέργκουτ, είχε απαχθεί τον Απρίλιο 2015 από ένα ορυχείο στην Μπουρκίνα Φάσο. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε πως γνωρίζει για το βίντεο και ζήτησε την απελευθέρωση του ελβετού πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass