ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 15:50

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ

Την επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ανακοίνωσε επισήμως χθες το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Σε περίπτωση που ο ισχυρισμός της Πιονγκγιάνγκ ευσταθεί, δίνεται η δυνατότητα στο κομμουνιστικό καθεστώς να πλήξει την αμερικανική ενδοχώρα. Την ανακοίνωση εκφώνησε συγκινημένη παρουσιάστρια της βορειοκορεατικής τηλεόρασης. Όπως ανέφερε, ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 2.802 χιλιομέτρων και διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Νωρίτερα, ΗΠΑ και Νότια Κορέα είχαν κάνει λόγο για εκτόξευση μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικού πυραύλου.

Ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Bόρειας Κορέας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ζήτησε την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με μέτρα εναντίον της Βόρειας Κορέας μετά τις προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου. Η εκτόξευση προκάλεσε και την έντονη διαμαρτυρία του Τόκιο. «Αυτός ο τύπος (σ.σ Κιμ Γιονγκ Ουν) δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ –σε ένα ακόμη μήνυμά του στο Twitter- λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχαν συνομιλία μετά την εκτόξευση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass