ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ

«Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2017 15:36

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Χιλιάδες Καταλανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το τοπικό κοινοβούλιο.
Ενθουσιασμένοι, άνοιγαν σαμπάνιες, τραγουδούσαν και χόρευαν  στους δρόμους. Κατά διαστήματα, όπως επεσήμαναν τοπικά ΜΜΕ, οι πολίτες τραγουδούσαν  συγκινημένοι τον εθνικό ύμνο της Καταλονίας.


«Οι δρόμοι μας ανήκουν» φώναζαν βροντερά πολίτες της Βαρκελώνης που ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας, με ορισμένους εξ’ αυτών να ξεσπούν σε κλάματα χαράς. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και έξω από το κοινοβούλιο από την ώρα που ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία των βουλευτών. Μάλιστα, ορισμένοι είχαν τηλεφωνήσει σε φίλους ή συγγενείς και είχαν τα κινητά τους στο μεγάφωνο για να ακούνε τι συμβαίνει στους δρόμους της Βαρκελώνης.
Παρακολουθούσαν, επίσης, στενά την καταμέτρηση των ψήφων. Κάθε «ναι» γινόταν δεκτό με επευφημίες και φωνές ενώ κάθε «όχι» αποδοκιμαζόταν. Μόλις ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.  
«Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι» δήλωσε μια γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, σε δημοσιογράφο του BBC, και συμπλήρωσε: «Ημασταν καταπιεσμένοι εδώ. Πολεμάμε για την ελευθερία μας».
Δεν είναι, όμως, όλοι ενθουσιασμένοι με την απόφαση της καταλανικής βουλής. «Καταστροφή» είπε ένας άντρας, και συνέχισε: «Είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση των Καταλανών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass