ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Διαδήλωσαν κατά της ανεξαρτησίας

*Οι αυτονομιστές χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 15:25

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Στους δρόμους βγήκαν ξανά χιλιάδες πολίτες στη Βαρκελώνη, στην πορεία υπέρ της ισπανικής ενότητας και κατά της απόσχισης.
Η κινητοποίηση έγινε μία ημέρα μετά την επίσημη άρσης της αυτονομίας της Καταλονίας, καθώς πλέον η ισπανική κυβέρνηση έχει αναλάβει την απευθείας διακυβέρνηση της περιφέρειας.


Σύμφωνα με την αστυνομία, στους δρόμους βγήκαν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι με σημαίες της Ισπανίας και της ΕΕ και πλακάτ που γράφουν «De Todos» (ανήκει σε όλους μας).
Πολλοί ζήτησαν τη φυλάκιση του Κάρλες Πουτζδεμόν, του ηγέτη της Καταλονίας που αποπέμφθηκε. «Είμαι έξαλλη με αυτό που κάνουν στη χώρα που έχτισαν οι παππούδες μου», δήλωσε στο AFP η Μαρίνα Φερνάντεζ. Η 19χρονη υποστήριξε ότι στην πόλη της, τη Χιρόνα, δεν μπορεί να μιλήσει για ενότητα, ούτε καν να βγει από το σπίτι της με ισπανική σημαία. Η Φλορ Πένα, μία 59χρονη, χαρακτήρισε ντροπιαστικές τις ενέργειες του «στρατοπέδου» της απόσχισης. «Είναι παράνομο αυτό που έχουν κάνει. Είναι δικτάτορες», είπε από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ανχελ Γκαρσία Αλκάλα.
ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Στο μεταξύ τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από την εφημερίδα El Mundo.
Ωστόσο, η μικρή διαφορά που καταγράφει η έρευνα προμηνύει σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πλευρών στις εκλογές του Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η έρευνα διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, όσο δηλαδή η ισπανική κυβέρνηση ετοιμαζόταν να πάρει τον έλεγχο της Καταλονίας, το κοινοβούλιο της οποίας προχώρησε σε μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας την Παρασκευή.
Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας λαμβάνουν το 42.5% των ψήφων, ενώ τα κόμματα που τάσσονται κατά λαμβάνουν το 43,4%, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Sigma Dos σε 1.000 άτομα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass