ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ - ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Η Β. ΚΟΡΕΑ

Στην Απαγορευμένη Πόλη ο Τραμπ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 16:32

ΠΕΚΙΝΟ

Στην Κίνα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη επίσκεψη, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Βόρειας Κορέας και των γενικότερων γεωπολιτικών εντάσεων στην Άπω Ανατολή.

Η άφιξη του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στην Κίνα έγινε λίγο μετά την ομιλία του στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, στην οποία ο κ. Τραμπ κάλεσε την Κίνα να συμβάλει στην περαιτέρω απομόνωση της Βόρειας Κορέας. Ο Λευκός Οίκος θεωρεί κλειδί τον ρόλο της Κίνας στην άσκηση πίεσης προς την Πιονγιάνγκ για να εγκαταλείψει η τελευταία το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η υποδοχή την οποία επιφύλαξε στον Ντόναλντ Τραμπ ο ομόλογός του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επαινέσει προ ημερών τον πρόεδρο της Κίνας για την ενίσχυση της πολιτικής του θέσης στη χώρα, στο 19ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη πολιτική νίκη» για τον κ. Σι.

Στο συνέδριο, ο Κινέζος ηγέτης φάνηκε να καθίσταται ο ισχυρότερος ηγέτης της χώρας του μετά την εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ.

Στην υποδοχή υπήρχε κόκκινο χαλί, στρατιωτική μπάντα και παιδιά τα οποία κουνούσαν κινεζικές και αμερικανικές σημαίες, την ώρα που ο Ντ. Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, αποβιβάζονταν από το προεδρικό αεροσκάφος.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι σε αντίστοιχη επίσκεψη, τους τελευταίους μήνες της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο Πεκίνο, δεν είχαν υπάρξει τέτοιες τιμές.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκαν στη συνέχεια την Απαγορευμένη Πόλη, όπου ζούσαν για αιώνες οι Κινέζοι αυτοκράτορες.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται να ξεχνά την αγαπημένη του συνήθεια που δεν είναι άλλη από τον σχολιασμό στο Twitter. Στη σκιά του «Μεγάλου Σινικού Ηλεκτρονικού Τείχους», ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Εξ ονόματος της Πρώτης Κυρίας Μελάνια και εμού του ιδίου, ευχαριστώ για το αξέχαστο απόγευμα και την αξέχαστη βραδιά στην Απαγορευμένη Πόλη, πρόεδρε Σι και κυρία Πενγκ Λιγιουάν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass