ΙΣΠΑΝΙΑ

Ραχόι: Καταλονία «δημοκρατική και ελεύθερη»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 22:33

ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Καταλονία για πρώτη φορά αφότου έθεσε υπό επιτροπεία την περιφέρεια, ζήτησε «να ξαναβρούμε την Καταλονία όλων» και απηύθυνε έκκληση στη «σιωπηρή πλειοψηφία». 

Ο Μαριάνο Ραχόι, μαύρο πρόβατο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μετέβη σε συγκέντρωση στη Βαρκελόνη, σ’ ένα ξενοδοχείο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, για να προσφέρει τη στήριξή του στον υποψήφιο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του (PP) Χαβιέρ Γκαρσία Αλμπιόλ για τις περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Δεκεμβρίου. Ο Ραχόι προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές αυτές αφού καθαίρεσε την αυτονομιστική κυβέρνηση του Κάρλες Πουτζδεμόν και διέλυσε το περιφερειακό κοινοβούλιο για να «αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη», καθώς το κοινοβούλιο της Καταλονίας είχε ψηφίσει στις 27 Οκτωβρίου την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στην οποία ο Ραχόι απάντησε αναστέλλοντας την περιφερειακή αυτονομία. Ο Ραχόι κάλεσε επίσης «όλες τις επιχειρήσεις που εργάζονται ή εργάζονταν στην Καταλονία να μην φύγουν», την ώρα που περίπου 2.400 από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους έξω από την περιφέρεια εξαιτίας της αβεβαιότητας για το μέλλον της. Και καθώς στην Καταλονία αλληλοδιαδέχονται τώρα διαδηλώσεις, πορείες και απεργίες, ο τουρισμός, από τον οποίο εξαρτώνται πολλές θέσεις εργασίας, έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 15% μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ»
«Θέλουμε να ξαναβρούμε την Καταλονία όλων, δημοκρατική και ελεύθερη», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι καλώντας τους Ισπανούς να συνεχίσουν να αγοράζουν καταλανικά προϊόντα. «Θέλουμε μαζική συμμετοχή για να αρχίσει μια νέα πολιτική εποχή ηρεμίας, ομαλότητας, συνύπαρξης και σεβασμού (...) Πρέπει επειγόντως να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην Καταλονία ... να μειώσουμε την κοινωνική ένταση και να σταματήσουμε τη ζημιά στην οικονομία». «Θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, αν η σιωπηρή πλειοψηφία μετατρέψει τη φωνή της σε ψήφο», είπε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές της παραμονής της Καταλονίας στους κόλπους της Ισπανίας σ’ αυτή την περιφέρεια, που είναι βαθιά διχασμένη στο θέμα της ανεξαρτησίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass