ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές σχημάτισαν αλυσίδα φωτός εναντίον της άκρας δεξιάς

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 17:34

ΒΙΕΝΝΗ
Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν μια αλυσίδα φωτός στη Βιέννη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επικείμενο σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα συμπεριλαμβάνει στελέχη του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων.


Οι διαδηλωτές, κρατώντας στα χέρια κεριά που τρεμόπαιζαν, φακούς, ακόμα και φανούς ποδηλάτων, περικύκλωσαν τη συνοικία όπου βρίσκονται τα κτίρια της κυβέρνησης.
«Τα πιο σημαντικά αξιώματα της δημοκρατίας μας πρέπει να τα καταλαμβάνουν αποκλειστικά άνθρωποι που να μπορούμε να εμπιστευτούμε, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους εξτρεμιστές της άκρας δεξιάς», δήλωσε ο Αλεξάντερ Πόλακ, εκπρόσωπος της SOS Mitmensch, μιας από τις πολλές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οργάνωσαν την κινητοποίηση.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στην Αυστρία αφότου άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) και το κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) πριν από δύο εβδομάδες.
Οι οργανωτές της κινητοποίησης εκτίμησαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν 8.000 ως 10.000. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαδηλωτές ήταν περίπου 3.000.
«Είμαστε εδώ επειδή (το FPÖ) εκφέρει λόγο μίσους, θέλει να διχάσει τον κόσμο», δήλωσε η Μπριγκίτε, που πήρε μέρος στη διαδήλωση κρατώντας ένα κερί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass