ΤΟΥΡΚΙΑ:

Ο Λεωνίδης αποχαιρετά τον Σουλεϊμάνογλου...

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 18:06

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η συγκινητική στιγμή που ο έλληνας ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης, φίλησε με ευλάβεια το φέρετρο του μεγάλου του αντιπάλου και φίλου Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σφράγισε τις τουρκικές ειδήσεις για την κηδεία του “Ηρακλή της τσέπης” όπως τον είχαν βαφτίσει οι θαυμαστές του στην Τουρκία.

Ο πρωταθλητής παρέστη στην κηδεία του μεγάλου αθλητή μετά από πρόσκληση του υπουργού Αθλητισμού της Τουρκίας, Οσμάν Ασκίν Μπακ που ήταν παρών.

Στην κηδεία που έγινε στο τέμενος του Φατίχ παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και χιλιάδες Τούρκοι που αποχαιρέτησαν δακρυσμένοι το μεγάλο πρωταθλητή που έχασε τη μάχη με το θάνατο.

«Kαι οι δυο είμαστε οι καλύτεροι»

Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την απώλεια του τούρκου πρωταθλητή και μιλώντας στο «Πρακτορείο FM104,9» και την εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα», ο κ. Λεωνίδης, είχε δηλώσει:

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό τον άνθρωπο. Δεν ήταν μόνο αντίπαλος και συναθλητής μου, ήταν και φίλος μου. Είχαμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση. Μιλούσαμε τακτικά, συναντιόμασταν και του έλεγα ‘’τι κάνεις; Γιατί δεν προσέχεις; Έχεις πετύχει τόσα πράγματα και βρίσκεις τώρα διέξοδο στον ποτό;’’. Ακόμη και αφού γλίτωσε την πρώτη φορά, δεν άλλαξε συνήθειες. Δεν μπορούσε να αντισταθεί σε αυτή την κακή συνήθεια».

«Ο Ναϊμ δεν ήταν προετοιμασμένος για τη ζωή μετά τον αθλητισμό. Δυστυχώς ούτε η οικογένειά του μπόρεσε να τον κρατήσει, ούτε ο αδερφός του. Δεν άκουγε κανέναν. Γι’ αυτό και πρέπει να μην μένει ο αθλητής μόνο σε αυτό που κάνει, αλλά να έχει και μία παιδεία. Παίζει τεράστιο ρόλο η μόρφωση, γιατί αυτή δίνει μια διέξοδο μετά το τέλος μιας καριέρας Όλοι οι αθλητές έχουν ημερομηνία λήξης».

Αναφέρθηκε στη μεγάλη «μάχη» της 22ας Ιουλίου 1996:

«Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάσουμε τόσο ψηλά στα κιλά. Ούτε καν ο προπονητής μου, ο Χρήστος Ιακώβου. Ο αγώνας κρίθηκε στο αρασέ (σ.σ. ο Λεωνίδης σήκωσε 145 κιλά έναντι 147,5 του Ναϊμ), αφού τα 190 κιλά στο επολέ-ζετέ ήταν όντως πάρα πολλά. Ωστόσο, ενώ του έδινα συγχαρητήρια στην απονομή, ο Ναϊμ γύρισε και μου είπε ‘’και οι δυο είμαστε οι καλύτεροι’’. Πώς μπορώ να το ξεχάσω αυτό;».

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass