ΜΠΑΚΙΡ ΙΖΕΤΜΠΕΚΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣ ΣΕΡΒΟΥΣ:

Αποδεχτείτε την αλήθεια

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 17:45

ΣΕΡΑΓΕΒΟ

«Αυτά τα εγκλήματα, πρέπει να επιβαρύνουν τον Ράτκο Μλάντιτς και όχι τον σέρβικο λαό» είπε ο Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση

Ο Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς ζήτησε από τους Σερβοβόσνιους να «αποδεχτούν την αλήθεια» για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Ράτκο Μλάντιτς, ως «τον μόνο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για αυτή την χώρα». «Κανείς δεν πρέπει να αποκαλεί ήρωα τον Ράτκο Μλάντιτς, να συνθέτει τραγούδια που τον υμνούν, να δοξάζει τα εγκλήματά του», δήλωσε ο Ιζετμπέκοβιτς, εκπρόσωπος των μουσουλμάνων στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Τόνισε πεπεισμένος ότι οι Σέρβοι «δεν μπορούν να ταυτίζονται» με αυτά τα εγκλήματα, που «πρέπει να επιβαρύνουν τον Ράτκο Μλάντιτς και όχι τον σέρβικο λαό». «Δεν είναι δυνατόν να κουβαλάνε ένα τέτοιο βάρος στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ειδικά για τις διεθνοτικές σχέσεις, να φύγει αυτό το βάρος από τους ώμους του λαού για να το θέσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε. «Το παρελθόν είναι πίσω μας, αξίζει να αναφερόμαστε σε αυτό μόνο στο μέτρο που μας υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον».

Ο 61χρονος Ιζετμπέκοβιτς είναι ο γιος του Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, του Βόσνιου ηγέτη κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1992-95, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν άλλα 2,2 εκατομμύρια στη Βοσνία.  Ο Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς πέθανε το 2003.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass