ΤΟΥΡΚΙΑ

Το 2019 η πρώτη παράδοση των S-400 από τη Ρωσία

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 17:18

ΑΓΚΥΡΑ

Το 2019 αναμένεται να γίνει η πρώτη παράδοση του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής, ο κ. Τσανικλί είπε ότι η σύμβαση προβλέπει την απόκτηση δύο συστημάτων S-400, όμως η αγορά του ενός είναι προαιρετική. Το S-400 είναι ένα από τα πιο προηγμένα αμυντικά πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας και έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους εν πτήσει, σε μεγάλα υψόμετρα. Η αγορά του από την Τουρκία έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση του NATO, καθώς το ρωσικό υλικό δεν ταιριάζει στην «αρχιτεκτονική» ραντάρ και συστοιχιών της Συμμαχίας. Ο κ. Τσανικλί υπογράμμισε ωστόσο ότι η απόκτηση των S-400 δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα θα σταματήσει να επιδιώκει την ανάπτυξη εγχώριου πυραυλικού συστήματος. Για αυτόν το σκοπό, είπε, η Άγκυρα έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την γαλλο-ιταλική σύμπραξη EUROSAM, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass