ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ" ΚΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ" ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

«Οι νέοι να βρουν ελπίδα, μέλλον και προοπτική»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 18:48

ΠΑΡΙΣΙ
Το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες έλαβε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός από τον δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού. Ο κ Τσίπρας τόνισε πως το βραβείο που παραλαμβάνει είναι για τον ελληνικό λαό που υπέφερε παρά πολύ στα χρόνια της κρίσης και παρέμεινε προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη υπνοβατεί προς τη διαίρεση αλλά ταυτόχρονα αναζητεί και τη διεύρυνση.  Πρόσθεσε πως στα χρόνια της κρίσης υποχώρησε η αρχή του κράτους δικαίου και τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως οι αποφάσεις στην Ευρώπη λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες άτυπων οργάνων, που δε λογοδοτούν στους Ευρωπαίους πολίτες.
Όπως είπε, οι αποφάσεις λαμβάνονται, πλέον, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο θεσμικά ανύπαρκτο Eurogroup, που έχουν ως συνδετικό κρίκο το νεοφιλελεύθερο δημοσιονομικό φετιχισμό, με σαφή υποβάθμιση της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
 «Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, όπου παρέλαβε το βραβείο «πολιτικού σθένους» που του απένειμε ο Πατρίκ Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης.
«Από αυτόν (σ.σ. τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας», πρόσθεσε.
Ακόμη, είπε ότι το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και πως ο ίδιος το παραλαμβάνει στο όνομά του. «Το κρίσιμο για μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, σύγχρονο, βιώσιμο και δίκαιο. Με ένα δίκαιο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.
Κατά τον κ. Τσίπρα, βασική προτεραιότητα «είναι το στοίχημα της εργασίας με προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, οι νέοι να βρουν ελπίδα, μέλλον και προοπτική».
«Προσηλωμένοι πάντοτε στο σχέδιο μας και σε αυτό που πιστεύαμε ως το σωστό για τη μεγάλη πλειοψηφία, καταφέραμε να αντισταθούμε στις "σειρήνες" και να οδηγήσουμε σιγά σιγά το σκάφος που λέγεται Ελλάδα, αλλά και το σκάφος που λέγεται Ευρώπη σε πιο ήρεμα νερά. Αποφύγαμε την άτακτη ή την οργανωμένη χρεοκοπία, τα σχέδια ορισμένων ακραίων κύκλων για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ, σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.
Εξάλλου, ανέφερε ότι «η οικονομία ανακάμπτει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς, με ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2017 κοντά στο 2%, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση που μας δίνει την δυνατότητα να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, η ανεργία αποκλιμακώνεται, έχει πέσει πάνω από έξι μονάδες. Η χώρα ανέκτησε σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβαση στις αγορές χρήματος με ευνοϊκούς όρους. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση της ελληνικής οικονομίας και με λίγα λόγια διαμορφώνεται μια εικόνα μιας οικονομίας και μιας χώρας που ανακάμπτει. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την χώρα εκείνη που το 2015 βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».
Απονέμοντας το βραβείο ο διευθυντής του «Politique Internationale» υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τον χαρακτήρισε άνδρα με πεποιθήσεις και θάρρος και σημείωσε ότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην τρόικα και στους υποστηρικτές της λιτότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass