ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Oι όροι Μέρκελ-Σουλτς για μεγάλο συνασπισμό

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 22:24

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ενόψει της συνάντησης που έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τους αρχηγούς των κομμάτων οι οποίοι ενδεχομένως θα σχηματίσουν «μεγάλο» συνασπισμό, αγκάθι παραμένουν οι όροι που εκείνοι θέτουν έτσι ώστε να καταστεί αυτό

εφικτό.
Η καγκελάριος Μέρκελ θέτει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις: προσήλωση στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλαγές στον φόρο αλληλεγγύης για τα πρώην ανατολικά κρατίδια, αύξηση των επιδομάτων για τα παιδιά. Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών προειδοποιούν ότι «το SPD αναλαμβάνει την ευθύνη του, αλλά δεν θα είναι φθηνό», ενώ οι Πράσινοι δηλώνουν «παρόντες» και έτοιμοι για συνομιλίες.
Μιλώντας νωρίτερα χθες σε κομματική συγκέντρωση στην εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, η κυρία Μέρκελ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Προέδρου και σημείωσε ότι ο «μεγάλος» συνασπισμός λειτούργησε καλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά το γεγονός ότι το SPD «δεν βρίσκει ούτε έναν καλό λόγο για αυτόν», ενώ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξαχθούν με σεβασμό. Η Καγκελάριος επανέλαβε πάντως ότι δεν πρέπει να γίνουν νέες εκλογές και τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, αλλά και μια κυβέρνηση η οποία θα προχωρήσει πραγματικά τη χώρα μπροστά.
«Τώρα χρειαζόμαστε χρόνο για πολύ δύσκολες και ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα συνομιλίες», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου Funke. «Δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια ως έχει, δεν υπάρχει αυτοματισμός», τόνισε. Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μαλού Ντράιερ δήλωσε στην «Trierscher Volksfreund» ότι κυρία Μέρκελ «δεν είναι, όπως έχουν τα πράγματα, σε θέση να βάζει προϋποθέσεις». Αρνητική πάντως στην προοπτική συμμετοχής του SPD σε έναν ακόμη «μεγάλο» συνασπισμό είναι η Νεολαία του κόμματος. Κατά το προχθεσινό τους Συνέδριο, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο κ. Σουλτς, οι νέοι του SPD τραγουδούσαν «όχι πάλι μεγάλος συνασπισμός».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass