128 ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Ηχηρό μήνυμα από τον ΟΗΕ στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 15:21

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Ενα ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που με ευρεία πλειοψηφία απέρριψε τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα πρεσβευτής Νίκι Χέιλι είχε απειλήσει ότι η Ουάσινγκτον θα θυμάται ποιες χώρες έδειξαν ασέβεια στις ΗΠΑ, ψηφίζοντάς εναντίον τους. Παρόλα αυτά, 128 μέλη του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ μπορεί να επιλυθεί μόνο ως τελευταίο ζήτημα στην ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ- Παλαιστίνης.
Μόνο 9 χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος. Υπήρχαν 35 αποχές, μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς, από τον οποίο οι Παλαιστίνιοι περίμεναν να στηρίξει τις ΗΠΑ. Πρεσβευτές από χώρες που απείχαν από την ψηφοφορία, ανάμεσά τους και το Μεξικό, επέκριναν στις ομιλίες τους τη μονομερή κίνηση του Τραμπ.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί ένα σοβαρό διπλωματικό πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Αμέσως μετά τη διαδικασία, ο Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως μία νίκη για την Παλαιστίνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass