Πρωτοχρονιά στην κατάψυξη για 70 εκ. Αμερικανούς

* Σπάνε το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θερμοκρασιών

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 18:30

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Έως και 70 εκατομμύρια Αμερικανοί πολιορκούνται παραμονή Πρωτοχρονιάς από το κύμα αρκτικού ψύχους, που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις μεσοδυτικές και ανατολικές ΗΠΑ.

Για να μπορέσουν οι κάτοικοι του Ήρι στην Πενσυλβάνια να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει πρώτα να τα απελευθερώσουν από το χιόνι.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα καταγραφούν και νέα ρεκόρ θερμοκρασιών υπό το μηδέν μετά τους -40 στο Κότον της Μινεσότα και τους -36 στο Γουότερταουν της πολιτείας της Νέας Υόρκης προχθές.

Αλλά και νοτιότερα, μέχρι την Οκλαχόμα, ο υδράργυρος θα πέσει την πρώτη μέρα του νέου έτους έως τους -17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Ντάλας του Τέξας και την Ατλάντα της Τζόρτζια το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 0 βαθμούς!

Ο υδράργυρος έπεσε τόσο χαμηλά στο Νιου Μπέντφορντ, ώστε πάγωσε ένα μεγάλο τμήμα του λιμανιού.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Οττάβα οι Αρχές ακύρωσαν ορισμένες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους, όπως κοντσέρτα και χορούς, ενώ έκλεισαν και το υπαίθριο παγοδρόμιο για λόγους ασφαλείας. Κανονικά, όμως, θα λάβει χώρα το σόου πυροτεχνημάτων - για όσους τουλάχιστον αψηφήσουν τους -24 βαθμούς Κελσίου, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Όποιοι αψηφήσουν το τσουχτερό κρύο για μια βόλτα στους καταρράκτες του Νιαγάρα (φωτ.), το σίγουρο είναι ότι θα αποζημιωθούν από το εντυπωσιακό θέαμα

Αλλά και στη Νέα Υόρκη οι διοργανωτές περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες να δώσουν το παρών στους παραδοσιακούς πλέον εορτασμούς στην Times Square.

 Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για μια από τις πιο κρύες αλλαγές χρόνου εδώ και δεκαετίες. Κάτοικοι και τουρίστες απαθανατίζουν το παγωμένο συντριβάνι στο Bryant Park.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, καθώς το αρκτικό ψύχος θα επιμείνει σε μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να υποχωρήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass