ΟΛΙΒΕΡ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ

Δολοφόνησαν κορυφαίο Σέρβο πολιτικό στο Κόσοβο

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 15:00

ΠΡΙΣΤΙΝΑ
Θύμα δολοφονίας έπεσε ο θεωρούμενος ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές τον 64χρονο πολιτικό μπροστά από τα γραφεία του κόμματός του, «Πρωτοβουλία των Πολιτών - Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP), στον σερβικό τομέα της Μιτρόβιτσα, όπως μετέδωσε η σερβική κρατική τηλεόραση. Η αστυνομία αναζητεί τον δολοφόνο.
Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς θεωρείτο από τους μετριοπαθέστερους ηγέτες της σερβικής μειονότητας στο βόρειο Κόσοβο, όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο δέκα χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία.


Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ιβάνοβιτς είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν το 1999 στη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου, αλλά τον Φεβρουάριο του 2017 εφετείο ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη. Η κυβέρνηση του Κοσόβου καταδίκασε τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού κάνοντας λόγο για «πρόκληση στην έννομη τάξη».
«ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ»
Μετά τη δολοφονία του Ιβάνοβιτς σερβική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες αποχώρησε από συνάντηση με εκπροσώπους της Πρίστινα, όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας. Μετά το πέρας του, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε «τρομοκρατική πράξη»   τη δολοφονία του  Ιβάνοβιτς και δήλωσε ότι οι δράστες άφησαν ίχνη πίσω τους, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες», ανέφερε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass