ΣΥΡΙΑ

Τέσσερα χλμ από το Αφρίν ο τουρκικός στρατός

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2018 15:43

ΑΓΚΥΡΑ

Έτοιμος… για πόλεμο δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το θέμα της πιθανής επιστράτευσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», που διεξάγει η Τουρκία στο Αφρίν της Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του, δήλωσε ότι όταν έρθει το φύλλο πορείας στους τούρκους πολίτες, θα είναι ο πρώτος που θα πάει στη μάχη.
«Όταν έρθει η ώρα, να γίνει η επιστράτευση, πρώτος εγώ θα πάω και μετά θα ακολουθήσετε εσείς», ανέφερε ο Ερντογάν.  Στη συνέχεια αναφερόμενος στο Αφρίν, είπε πως θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του, υποστηρίζοντας ότι 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι ήδη υπό τουρκικό έλεγχο, ενώ συνέχισε λέγοντας πως στόχος είναι το 2.000 χλμ υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.
ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΦΡΙΝ
Εν τω μεταξύ οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από τη Συρία, που τις υποστηρίζουν βρίσκονται σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη Αφρίν στα βόρεια της Συρίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο τουρκικός στρατός και οι ανταρτικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 4 χλμ. από το βορειοανατολικό άκρο της πόλης Αφρίν κι 6 χλμ. από το βόρειο σύνορό της, σύμφωνα με το παρατηρητήριο. Η πολεμική επιχείρηση των Τούρκων ήταν επιτυχής για χθες, καθώς τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο τρεις πόλεις, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», που άρχισαν την 20ή Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass