ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΑΝΤΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

«Η Ελλάδα θέλει ακόμα ένωση με Κύπρο»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 15:23

AΓΚΥΡΑ
Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων - ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 - Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yenicag».


Η συνέντευξη ήταν για την επέτειο, την κρίση των Ιμίων, αλλά και για την κατάσταση στο Αιγαίο. Ο Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και συχνά εκφράζεται με προκλητικό τρόπο κατά της Ελλάδας.
Οι δηλώσεις του πρώην κομάντο - ο οποίος στην Τουρκία αποκαλείται «ήρωας» των Ιμίων - έγιναν την Κυριακή στην Αλικαρνασσό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Τουρκσέν - σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας - ανέφερε πως η χώρα μας δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».
Μάλιστα ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους - ακόμη και στην Τουρκία - θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο».
Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε «πατρίδα». Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας».
Είπε ακόμη πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δηλαδή την κρίση των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και γι’ αυτό πρόσθεσε η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά γι’ αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass