ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Θα ποδοπατήσουμε την Ελλάδα αν δεν συμμορφωθεί

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 16:26

ΑΓΚΥΡΑ
Νέο "χτύπημα" με απειλές κατά της Ελλάδας από τον κορυφαίο σύμβουλο του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ.

Μιλώντας σε Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπουλούτ είπε πως αναζητά εκδίκηση για τον παππού του που Έλληνες σκότωσαν έναν αιώνα πριν, αναφερόμενος ίσως στον Μικρασιατικό πόλεμο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι "η Τουρκία θα ποδοπατήσει την Ελλάδα αν αυτή δεν συμπεριφερθεί όπως πρέπει, και κανείς, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ε.Ε μπορούν να το αποτρέψουν αυτό".
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μια ημέρα μετά την πτώση του Mirage 2000-5 βορειοανατολικά της Σκύρου, με τον χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, αλλά και το τηλεφώνημα του Τούρκου πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του σμηναγού.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Φεβρουαρίου, ο Γιγκίτ Μπουλούτ, είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο θέμα των Ιμίων είχε πει χαρακτηριστικά: "Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο".
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα της Ε.Ε Φεντερίκα Μογκερίνι έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία καλώντας την "να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών".
Απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος για τις απειλές που εκτόξευσε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, η κ. Μογκερίνι επανέλαβε επίσης "την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών-μελών" τονίζοντας ότι «οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass