ΣΥΡΙΑ:

Τι προκάλεσαν οι πύραυλοι στους στόχους

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 23:18

ΔΑΜΑΣΚΟΣ
Η Συρία υποστηρίζει ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν είχαν ζημιές. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

Ομως, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που σφυροκοπήθηκαν γιατί θεωρήθηκε ότι σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Ασαντ στην επίθεση στην Ντούμα.
Και τρεις δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην επίθεση έκαναν λόγο για χτυπήματα ακριβείας. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επλήγησαν και οι τρεις στόχοι. «Χτυπήθηκε επιτυχώς κάθε στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ. Στην άλλη πλευρά, οι απόψεις διίστανται. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα οι 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, αλλά παρόλα αυτά αναφέρουν ότι επλήγησαν κάποιες εγκαταστάσεις. Οι Σύροι επιμένουν όμως ότι κάποιες από αυτές δεν είχαν ζημιές.
ΑΣΑΝΤ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Συνάντηση με ομάδα Ρώσων βουλευτών είχε ο Μπασάρ αλ Ασαντ μία ημέρα μετά το χτύπημα στη Συρία.
Ο Ασαντ τους δήλωσε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, πριν από μία εβδομάδα.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τους βουλευτές, μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε «καλή διάθεση» ενώ σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑΪΝΜΑΪΕΡ
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε κατά της δαιμονοποίησης της Ρωσίας και δήλωσε ότι η χώρα του έχει να παίξει έναν ειδικό ρόλο για την διατήρηση του διαλόγου με την Ρωσία, με δεδομένη την ιστορία της.
Σε συνέντευξή του, ο Σοσιαλδημοκράτης Σταϊνμάιερ εκφράζει τις ανησυχίες του ότι οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Δύσης κατά της Συρίας, εμπεριέχουν το ρίσκο μιας απευθείας σύγκρουσης μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, για πρώτη φορά, σε συριακό έδαφος.
“Βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ,” δήλωσε στην εφημερίδα “Bild am Sonntag” ο Σταϊνμάιερ, που υπηρέτησε δύο φορές ως υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass