Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 16:18

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους, η μοναδική γυναίκα που είδε τον σύζυγό της αλλά και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι της χώρας της, απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 92 ετών, γνωστοποίησε η οικογένεια Μπους.


«Η Μπάρμπαρα Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος του συζύγου της, Τζιμ ΜακΓκράθ, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει την Κυριακή πως η ίδια αποφάσισε να διακόψει την ιατρική αγωγή της, να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της, σημειώνοντας πως η κατάστασή της επιδεινωνόταν. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο σε ιδιωτικό κύκλο. Η τελετή θα λάβει χώρα σε εκκλησία του Χιούστον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αμέσως ο Λευκός Οίκος, στην «ισχυρή αφοσίωση» της Μπους «στην πατρίδα της και την οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες», ενώ σημείωσε πως ως «σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, σύζυγος στρατιωτικού και πρώην Πρώτη Κυρία, η Μπους υπήρξε υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας».
«Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για τον θάνατο της Μπους.
Ο Τζεμπ Μπους εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την «ευγνωμοσύνη» του ιδίου και της οικογένειάς του για τα μηνύματα «αγάπης και υποστήριξης προς τη μητέρα του» τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο αδελφός του Τζορτζ Ουόκερ Μπους εξέφρασε τη «θλίψη» του για τον θάνατο «της αγαπημένης του μητέρας», γυναίκας «σαν καμία άλλη» και «εξαίρετης Πρώτης Κυρίας», σημειώνοντας πως ήταν «τυχερός» που την είχε μητέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass