ΗΠΑ

Kολυμβητής θα διασχίσει τον Ειρηνικό

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 17:43

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Καρχαρίες, φουρτούνες, τσούχτρες και εξάντληση είναι μερικά μόνο από τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Μπεν Λεκόμτ στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο 51χρονος Γάλλος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ξεκίνησε από το Τσόσι της Ιαπωνίας και για τους επόμενους έξι μήνες θα κολυμπά καθημερινά οκτώ ώρες προκειμένου να καλύψει την απόσταση των 5.500 ν.μ. μέχρι το Σαν Φρανσίσκο στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Με την επική προσπάθειά του ο Λεκόμτ ελπίζει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ στο ταξίδι του θα τον συνοδεύει και ομάδα επιστημόνων, που θα διεξάγει σε συνεργασία με 27 ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και η NASA, έρευνες για τη μόλυνση των ωκεανών από τα πλαστικά απορρίμματα, πώς επέδρασε στον Ειρηνικό η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, καθώς και τις επιπτώσεις της ακραίας άσκησης στην ανθρώπινη καρδιά. Το 1998 ο Λεκόμτ ήταν ο πρώτος που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό κολυμπώντας 4.000 ν.μ. σε 73 ημέρες. Όταν πάτησε το πόδι του στη στεριά, στην πατρίδα του, οι πρώτες του κουβέντες ήταν «ποτέ ξανά». Σύντομα, όμως, άλλαξε γνώμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass