ΤΟΥΡΚΙΑ:

"Πάγος" μόνο στη διμερή συμφωνία με Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 15:52

ΑΓΚΥΡΑ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει όσα προβλέπονται στη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή των προσφύγων, παρά την αναστολή της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στην τουρκική Hurriyet.

"Έχουμε μια συμφωνία με την ΕΕ, και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο", είπε ο διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται. "Η αναστολή της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα δεν πρόκειται να επηρεάσει στην πράξη τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου", συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία προχώρησε στην αναστολή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαιτίας της άρνησης της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα", τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass