Στην Αν. Θράκη το τρίτο τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 18:34

ΑΓΚΥΡΑ
Στην Ανατολική Θράκη σχεδιάζει να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο η Τουρκία, όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.


Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, είπε στο CNN Türk ότι οι λεπτομέρειες πιθανότατα θα ανακοινωθούν εντός του έτους κι ότι η Ανατολική Θράκη επελέγη διότι «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά δεν υπάρχει εκεί παραγωγή που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας, που κατασκευάζει η ρωσική Rosatom στο Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο, θα λειτουργήσει το 2023. Ένα ακόμη πυρηνικό εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Σινώπη, στην περιοχή του Πόντου, από γαλλο-ιαπωνικό κονσόρτσιουμ (Mitsubishi Heavy Industries – Areva) – η διακρατική συμφωνία υπεγράφη πριν από 5 χρόνια-.
Σημειωτέον, πάντως, ότι τον Οκτώβριο του 2015 είχε ανακοινωθεί ότι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα ανεγερθεί στην Ιγκνεάντα της Ανατολικής Θράκης, μια παραθαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass