ΚΑΝΑΔΑΣ

Nομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για … ψυχαγωγία

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 18:55

ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Η γερουσία του Καναδά ενέκρινε τη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μία ημέρα αφού εγκρίθηκε από την κάτω βουλή.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ελεύθερη χρήση και παραγωγή του ναρκωτικού αυτού από τον Σεπτέμβριο.

Καθώς δεν είναι εκλεγμένοι οι γερουσιαστές βάσει του Συντάγματος δεν μπορούσαν να μην εγκρίνουν το νομοσχέδιο αφού είχε ήδη περάσει από τους ομοσπονδιακούς βουλευτές. Ωστόσο, θα μπορούσαν να προτείνουν νέες τροποποιήσεις.

Μετά την υιοθέτησή του από τη Γερουσία, με 52 ψήφους υπέρ και 29 κατά, το νομοσχέδιο μένει να λάβει τη βασιλική έγκριση, κάτι που όμως δεν είναι παρά τυπικό.

Με αυτόν τον τρόπο αίρεται η απαγόρευση για τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς που στον Καναδά ισχύει από το 1923. Η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς είχε επιτραπεί ήδη από το 2001.

Η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη. Όμως ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ο οποίος μάλιστα είναι πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass