Χιλιάδες Βρετανοί γιόρτασαν το ηλιοστάσιο

ΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 18:32

ΛΟΝΔΙΝΟ
Χιλιάδες άνθρωποι, τυλιγμένοι με κουβέρτες, συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ της Βρετανίας για το θερινό ηλιοστάσιο και παρακολούθησαν τον ήλιο να βγαίνει σε έναν καθαρό ουρανό.


Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 9.500 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο νεολιθικό μνημείο για να χαιρετήσουν την αρχή της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πίσω από τη βάση των τεράστιων λίθων στις 4:52 θερινή ώρα Αγγλίας εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων από το πλήθος.
Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο οργανισμός English Heritage, που διαχειρίζεται τα μνημεία της χώρας, επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο με τους προϊστορικούς λίθους.
Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια. Ο χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα μέλη της κοινότητας των Δρυίδων (αρχαίοι Κέλτες ιερείς) και των Παγανιστών, που κάνουν τελετές και εορτασμούς στα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass