ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΙΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΣΑΠΕΝ ΓΙΑ «ΠΙΘΑΝΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ»

Οι ΗΠΑ πιέζουν για επαναπροσέγγιση Ελλάδα-δανειστές

* Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 8:15

 

 

 

Ουάσινγκτον

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο κ. Λιού κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, ζητώντας να υπάρξει συζήτηση και για «πιθανή ελάφρυνση του χρέους» στο διάστημα μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Στις συνομιλίες που είχε, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση και «υπογραμμίζουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί βιώσιμη λύση που θέτει την Ελλάδα σε μονοπάτι προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης».

Ο Τζακ Λιού σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελλάδα δύσκολα μέτρα, προκειμένου να καταλήξει σε ρεαλιστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα στο δρόμο προς το δημοψήφισμα.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Σε επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου είχε ζητήσει από τον έλληνα πρωθυπουργό να συνεργαστεί στενά με τους διεθνείς εταίρους της σχετικά με τον προγραμματισμό μιας τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίων, ανέφεραν αμερικανικές πηγές στο Mega.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών βρίσκονταν σε τακτική επικοινωνία με υψηλόβαθμους έλληνες αξιωματούχους από την περασμένη Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο αμερικανός υπουργός συνομίλησε αρκετές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι «κρίσιμης σημασίας» να γίνουν προσπάθειες για να επιστρέψουμε στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να βαδίσει στον δρόμο της ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη.

Τα οικονομικά επιτελεία των δύο κρατών παρακολουθούν την κατάσταση και θα παραμείνουν σε επαφή, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass