Αιχμές Τσίπρα κατά Φώφης στην «έδρα» της

Για σκοπιανό και Eurogroup στη σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 15:22

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, όπου μετέχει ως παρατηρητής, χαρακτήρισε «Ιστορική την περασμένη βδομάδα για την Ελλάδα».

Υποστήριξε μάλιστα, παρουσία και του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ότι «η Αθήνα έκλεισε λογαριασμούς του παρελθόντος και ότι η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτακη τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο διαχειριστή του παρελθόντος», έστρεψε τα πυρά του στη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον». Για το μεταναστευτικό ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών». Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, όπως και για τη συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισαν ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.
Πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά της συνέστησαν να μην παραστεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λόγω εσωκομματικών προβλημάτων στο ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα: Οταν μιλά για λαϊκισμό να κοιτάξει τον καθρέφτη του
Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Χ. Τρικούπη στις διαρροές του Μαξίμου και τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά της Φώφης Γεννηματά.
«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξή του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ. Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. Οσον αφορά τα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το ΚΙΝΑΛ τονίζει: «Είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια. Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένο».
Για να καταλήξει: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής».

ΝΔ: Ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη Μακεδονική ταυτότητα και εκθέτει τον Τσίπρα
Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επέκρινε τον πρωθυπουργό με αφορμή την παρέμβαση Ζάεφ. «Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: Την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες “δημαγωγούς” όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την “πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα” των συμπατριωτών του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για τη χώρα. Γι' αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass