ΣΚΟΠΙΑ

Ο Ιβάνοφ απέχει, ο Μακρόν ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2018 18:32

ΣΚΟΠΙΑ

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, το οποίο επίσης αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ για «συνθηκολόγηση».

* Παρέμβαση από το Παρίσι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, και μάλιστα από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς πλησιάζει η ώρα του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα European Western Balkans και το πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook της γαλλικής πρεσβείας στα Σκόπια, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας να πουν ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και χαρακτηρίζει «καρδιά του μέλλοντός μας».

«Αν και καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια, η συγκεκριμένη περίμενε 27 χρόνια και επετεύχθη χάρη στο θάρρος της πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Σκόπια. Είναι μια καλή συμφωνία για εσάς, για την περιοχή και για όλη την Ευρώπη», λέει μεταξύ άλλων ο Μακρόν στο μήνυμά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass