Η Ρωσία εφοδιάζει τον συριακό στρατό με συστήματα S-300

ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 18:34

ΜΟΣΧΑ
Η Ρωσία θα παραδώσει μέσα σε δύο εβδομάδες σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στον συριακό στρατό, ο οποίος κατέρριψε κατά λάθος ένα ρωσικό αεροπλάνο έπειτα από επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιασθούν μέσα σε δύο εβδομάδες με σύγχρονα συστήματα S-300. Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου εξηγώντας πως η παράδοση αυτών των σύγχρονων συστημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα επειδή εξέφραζε επιφυλάξεις το Ισραήλ.
Ο Σόιγκου δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες οποιουδήποτε αεροπλάνου θελήσει να πλήξει τη Συρία από τη Μεσόγειο.
«Η δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της στρατιωτικής αεροπορίας, που θα επιτεθεί σε στόχους στο συριακό έδαφος, θα εξουδετερώνονται στις γειτονικές στη Συρία ζώνες στη Μεσόγειο θάλασσα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
Η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 συνιστά «σημαντική κλιμάκωση», δήλωσε ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον, εκράζοντας την ελπίδα ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει την απόφαση της αυτή.
Εξ άλλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι τα συστήματα αυτά «θα αυξήσουν τους κινδύνους στην περιοχή».
«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεταβίβαση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή» ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass