ΜΑΚΡΟΝ:

Διαπραγματεύσεις ακόμη κι αν κερδίσει το «ΟΧΙ»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:09

 

 

ΠΑΡΙΣΙ

«Εάν κερδίσει το "όχι" θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε σε συνέδριο ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα. Δεν πρέπει να αναβιώσουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών, πρόσθεσε.

Ο ίδιος κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να μην κρύβονται πίσω από την ΕΚΤ για την Ελλάδα.

«Προσωπικά θεωρώ ότι το ζήτημα είναι πολιτικό. Αφορά το αν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Ευρώπη, η ευρωζώνη θα βυθιστεί. Η Ευρώπη δεν έχει πλέον φιλοδοξίες; Είναι απλά ένα τεχνικό οικοδόμημα;, διερωτήθηκε.

"Έχουμε ανάγκη έναν υπεύθυνο ελληνικό λαό ο οποίος να γνωρίζει πως δεν ψηφίζει απλώς για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη, και εμείς χρειάζεται να φανούμε αλληλέγγυοι", δήλωσε διατυπώνοντας την εκτίμηση πως οι έλληνες ηγέτες, όπως και οι ευρωπαίοι εταίροι τους, "συμπαρήγαγαν" την κρίση στη χώρα.

*"Η διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει τη Δευτέρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα", είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. "Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει να αναζητηθεί συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών", τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η χώρα "πρέπει να διασωθεί με υπεύθυνο τρόπο".   "Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων", υπογράμμισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass