«Ωρα για επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν»

ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ FUNDS ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 16:20

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Συνάντηση για περισσότερη από μια ώρα με επενδυτές, την οποία συντόνισαν οι Bank of America/Merril Lynch είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη και του υφουπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα, για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και γεωπολιτικά θέματα. Ο πρωθυπουργός, έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της. Υπογράμμισε, δε, ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από δύσκολα χρόνια.
«Αναλάβαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με ανεργία ρεκόρ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου», είπε μεταξύ άλλων. Μετά από 8 δύσκολα χρόνια προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία κλίματος για την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Σε συναντήσεις που είχα σήμερα με επενδυτές, εξήγησα ότι τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».«ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ»
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων: «Προτεραιότητά μας η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα.
Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χωρά θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή νέου πλούτου». Στη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές στο ισχυρό χαρτί που της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ενώ τέλος, στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς,  Western Balkans Summit, κλπ). Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε τη δεύτερη συνάντηση που οργανώνεται από τη Morgan Stanley.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass