Χειμωνιάτικο ραντεβού στο Κρεμλίνο

ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2018 18:40

ΜΟΣΧΑ
Η επίσημη επιβεβαίωση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ρωσία τον προσεχή χειμώνα, αποδεικνύει πως σπάει το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω καλοκαιριού. Όπως ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του, το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα έχει αρχίσει να προετοιμάζεται.


«Πράγματι, η επίσκεψη Τσίπρα προετοιμάζεται, τέτοιους είδους επαφές προετοιμάζονται, πράγματι. Θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα. Αναμένουμε αυτές τις επαφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς πάντως να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης.
Νωρίτερα, και πηγή κοντά στην ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωνε την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία, σύμφωνα με τη nafteboriki.gr.  Όπως ανέφερε το Sputnik, «η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν».
Παράλληλα για τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια ελληνική πηγή, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνορωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα οικονομίας, βιομηχανίας, επιστήμης και τεχνολογίας.
Η ΑΠΕΛΑΣΗ ….
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.Αυτή η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία σημείωσε πως ήταν καθοδηγούμενη από τρίτους και απείλησε με αντίποινα.
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΤΖΙΑΓια το θέμα είχε στείλει μήνυμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».
«Αν η Ρωσία και ο κ. Λαβρόφ νιώθει ότι πρέπει να ταυτιστεί με αυτούς που απελάσαμε ή αυτούς που δεν αφήσαμε να μπουν στην Ελλάδα είναι δικαίωμά του. Εγώ προσπάθησα, όπως ξέρετε και το λέει και η ανακοίνωσή μας, να μην ταυτίσω αυτές τις κακές περιπτώσεις με την επίσημη Ρωσία, είναι θέμα της Ρωσίας αν θέλει να ταυτιστεί μαζί τους ή όχι», είχε σημειώσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass