Αντιμέτωποι με τον «τυφώνα του αιώνα»

ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 16:21

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Πλησιάζει τη Φλόριντα ο «χειρότερος κυκλώνας εδώ και έναν αιώνα», όπως τον χαρακτήρισε ο κυβερνήτης της πολιτείας.
Ήδη ισχυροί άνεμοι άρχισαν να σαρώνουν κάποιες περιοχές ενώ οι βορειοδυτικές ακτές της οποίας αναμένεται να πληγούν σε διάστημα ωρών από τον κυκλώνα Μάικλ, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τον υψηλό κυματισμό και τον δυνατό αέρα.


Περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια κάτοικοι σε τουλάχιστον 20 κομητείες της Φλόριντα έχουν λάβει εντολές υποχρεωτικής ή εκούσιας εκκένωσης.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι ο χρόνος τους έχει εξαντληθεί και ότι θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο. «Πιστεύω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν κατανοούν τον κίνδυνο. Γνωρίζω ότι υπήρξαν πολίτες που αποφάσισαν να μην φύγουν» από τα σπίτια τους, είπε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, προειδοποιώντας ότι τα νερά από την καταιγίδα θα καλύψουν τις στέγες των σπιτιών, τονίζοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Ο Μάικλ, που έχει ήδη αναβαθμιστεί στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ- Σίμπσον, κατευθύνεται βόρεια του Κόλπου του Μεξικού και γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας συνοδευόταν από ανέμους η ταχύτητα των οποίων έφθανε τα 230 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, η καταιγίδα θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω προτού αφιχθεί στη στεριά.
Η πρωτεύουσα της Φλόριντα, Ταλαχάσι, έχει μετατραπεί σε πόλη - φάντασμα με την κατάσταση να περιγράφεται από τους κατοίκους ως «αποκαλυπτική και αλλόκοτη». Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, έγραψε σε μήνυμα η Κέιτλιν Στάνιεκ, ηλικίας 28 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass