ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ζάεφ: Το όνομα δεν αλλάζει, συμπληρώνεται

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:41

ΣΚΟΠΙΑ
Το όνομα της «Μακεδονίας» δεν αλλάζει, συμπληρώνεται. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονική χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να προηγηθούν της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Με αυτό τον τρόπο, απάντησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις δηλώσεις του βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος, VMRO-DPMNE, Κρίστο Γιοβανόφσκι, ο οποίος ζήτησε οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για το μέλλον της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα meta.mk, ο Ζόραν Ζάεφ αποδέχθηκε πρόταση να υπάρξει διάλογος με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, προκειμένου οι δυο τους να καταλήξουν σε μια «εθνική γραμμή» όσον αφορά στην ονομασία. Είχε προηγηθεί αίτημα του ίδιου του Μίτσκοσκι να μιλήσει στην ολομέλεια, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του σώματος, μιας και ο ηγέτης του VMRO δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. «Αποδέχομαι την πρότασή σας για διάλογο με τον κ. Μίτσκοσκι. Πιστεύω πως μόνο μέσα από συνομιλίες μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση (…) για το μέλλον της «Μακεδονίας»», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, αφήνοντας έτσι ανοιχτό έτσι το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass