ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αυστηρό μήνυμα Βαρθολομαίου προς τη Μόσχα

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 14:17

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μήνυμα προς τη Ρωσία, ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόι στην Κωνσταντινούπολη.
Μάλιστα, έκανε λόγο για «καλοπληρωμένα άρθρα» και «μαύρη προπαγάνδα» της ρωσικής πλευράς, που «χτυπούν» το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία. Υπερηφανευόμεθα γι’ αυτό, σεμνηνόμεθα γι’ αυτό. Προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία εστεφάνωσε η πρόνοια του Θεού διά των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων τον Πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο. Την πρωτόθρονη εκκλησία της Ορθοδοξίας», συμπλήρωσε. «To Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνιζόμενο για να επιλύσει του Ουκρανικό εκκλησιαστικόν θέμα προβάλλει τα προνόμια και δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία», είπε ακόμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να διακόψει τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο, για την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass