Kάλεσμα Μακρόν για ευρωπαϊκό στρατό

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 16:06

ΠΑΡΙΣΙ
Ο Εμμανουήλ Μακρόν ζήτησε τη δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» που θα επιτρέψει στην ΕΕ να υπερασπιστεί τον εαυτό της από απειλές που κυμαίνονται από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πιέσει για στενότερη αμυντική ένωση της ΕΕ από τότε που ανήλθε στην εξουσία πέρυσι, αλλά μέχρι στιγμής έχει συναντήσει περιορισμένη επιτυχία.


«Πρέπει να αναλάβουμε την προστασία μας σε σχέση με την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», ανέφερε ο κ. Macron στο ραδιόφωνο Europe 1 της Γαλλίας σε συνέντευξή του.
«Όταν βλέπω τον Πρόεδρο Τράμπ να ανακοινώνει ότι παραιτείται από μια σημαντική συνθήκη αφοπλισμού που διαμορφώθηκε μετά τη δεκαετία του 1980 που έπληξε την Ευρώπη, ποιο είναι το μεγαλύτερο θύμα; Η Ευρώπη και η ασφάλειά της».
Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε:«Δεν θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους αν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να υπερασπίζεται τον εαυτό της καλύτερα μόνη της, χωρίς να εξαρτάται μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πιο κυρίαρχο τρόπο».
Ο Μακρόν μιλούσε στο Verdun στη βορειοανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας εβδομαδιαίας περιοδείας στα πεδία μάχης για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου την Κυριακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass